Cetățean moldovean, prins locuind ilegal la Cluj. A primit interdicție de a intra în țară



Polițiștii din cadrul Serviciului de Imigrări Cluj au depistat, zilele trecute, un cetățean moldovean care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj - au desfăşurat, la data de 06 septembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţii, a fost depistat cu şedere ilegală un cetăţean străin, în vârstă de 28 de ani, din Republica Moldova”, informează IPJ Cluj.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinul a intrat legal în România, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele lui o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile, fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele bărbatului, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 3 luni.

Comentarii Facebook