CERT Transilvania produce viziere pentru medicii clujeni și cumpără ventilatoare


Asociația CERT Transilvania din Cluj-Napoca și #ÎMPREUNĂ cu voluntarii noștri am pornit la război, anunță salvatorii 4x4.

E ”un război cu lipsurile din sistemul nostru sanitar, un război cu stocurile golite de echipamente de protecție pentru cei care luptă în prima linie, un război cu termenele de livrare enunțate de furnizori, un război cu timpul pe care vrem să-l câștigăm pentru părinții și bunicii noștri.

De două săptămâni, viețile noastre se desfășoară într-un ritm infernal, într-o teribilă cursă contra cronometru, pentru că solicitările din partea unităților spitalicești din toată Transilvania continuă să curgă în căsuța noastră de e-mail și nu e timp de stat pe gânduri : noi suntem C.E.R.T. – Community Emergency Response Team – Detașamentul de Intervenție la Dezastre și acum e momentul să fim pe baricade!”, relatează Dan Jecan, președintele CERT-Transilvania.

Aceștia produc în regim propriu viziere pentru protecția cadrelor medicale și anunță că ”până acum am distribuit unităților spitalicești din Cluj-Napoca 460 de bucăți; am achizitionat și donat către ISU și unitățile care sunt dislocate la centrele de carantină din Huedin și Băișoara,  300 litri dezinfectant, 10.000 perechi mănuși, măști, săpun, saci de gunoi și alte consumabile;

am donat către SAJ Cluj și Inspectoratul Județean de Poliție Cluj 200 măști, 2.000 mănuși și 40l. dezinfectant:  în baza unui protocol încheiat cu Direcția de Asistență Socială, oferim sprijin persoanelor în vârstă prin achiziția și livrarea de alimente și medicamente, pentru a-i proteja de pericolul contractării virusului prin părăsirea domiciliului; donăm pachete de alimente persoanelor fără posibilități financiare”.

CERT Transilvania a demarat procedurile de achiziție a 5 ventilatoare tip LyraX2 – non-invaziv/invaziv staționar care vor fi donate Spitalului de Boli Infecțioase Cluj și continuă 

producția de viziere în regie proprie.

Abia așteptăm să sosească cei 1.000 litri de dezinfectant, cele 10.000 de mănuși și 10.000 de măști comandate pentru a ne onora promisiunile față de eroii noștri : medici, asistente, ambulantieri, jandarmi și polițisti. Am inițiat campania de strângere de fonduri #SOLIDARI dedicată exclusiv achiziției de aparatură și echipamente medicale de protecție pe care le vom dona spitalelor din Cluj”, a mai spus Dan Jecan, președintele CERT-Transilvania.

Comentarii Facebook