Cerșetorii din Cluj, tot mai inventivi: „Cer fonduri false cu o mapă deschisă în mână”


Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani un magnet pentru cerșetorii din toată țara. Aceștia au început să fie semnalați în toate cartierele din Cluj, indiferent că vorbim despre curtea unor biserici, parcările unor centre comerciale sau pur și simplu străzile aglomerate. 

Oamenii se plâng că sunt asaltați cu mult tupeu de cei care le cer bani, adesea folosindu-se și de tot felul de pretexte false. 

„Pe breteaua de coborâre sub Podul Nodului N dinspre strada Bucium zilnic stă un bărbat Şarlatan cerşetor de fonduri false cu o mapă deschisa în mână. 

Dacă vede busurile închide mapa şi se face că pleacă după iar revine. Ar trebui să îl flancaţi din spate, adică de pe Calea Floreşti ca să-l surprindeţi în flagrant”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj. 

Bilanțul Poliției Locale arată că în anul 2023 au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și 21 minori. Numărul de cerșetori care vin la Cluj-Napoca este în creștere an de an.

Persoanele care au fost depistate apelând la mila publicului, din alte localități: (jud. Cluj: Sânnicoara, Apahida, Mărtinești, Tureni, Turda, Florești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Panticeu, Fodora, Florești, Huedin, Dej, jud. Mureș: Iernut, Cipău, Mica, Sâmpaul, Târgu Mureș, Ogra, Band, jud. Timiș: Timișoara, Cottlab, Recaș jud. Sălaj: Dragu, Voivodeni, Zalău, Hida, Surduc, jud. Sibiu: Mârșa, Porumbacu de Sus, jud. Hunedoara: Vulcan, jud. Alba: Sebeș, Alba Iulia, jud. Ialomița: Urziceni, Bărbulești, jud. Neamț: Poieni, Republica Moldova, Nisporeni.

Comentarii Facebook