Bătaie de joc la Judecătoria Cluj-Napoca! Se dau termene de aproape un an: Ne pierdem încrederea în justiție!


Judecătoria Cluj-Napoca a ajuns să dea termene la procese de la 9 luni în sus, fără pic de respect față de timpul și problemele oamenilor. Mii de oameni sunt în situația de a fi depus acțiunea în lunile octombrie - noiembrie 2023 și să primească termen de judecată în noiembrie 2024.

Astăzi vom vorbi despre oamenii care au dat în judecată compania Wizz Air, pentru diverse probleme cu zborurile, dar s-au trezit că ceea ce trebuia să fie un proces simplu s-a transformat într-un calvar consumator de timp și nervi. 

Justiția din România ar trebui să se facă cu rapiditate, nu să aștepți un an pentru a începe un proces, care și așa se va prelungi. Astfel, că dacă ai avut unele probleme în 2023 e imposibil să vezi cazul soluționat mai repede de anul 2026. În acest condiții, magistrații cer ca oamenii să se încreadă în justiție și nu critice?

Spre exemplu, dosarul 24038/211/202, privind un litigiu cu WIZZ Air, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Cluj la data de 27.10.2023, dar a primit termen de judecată la data de 5 septembrie 2024. Fără îndoială că la primele termene se vor cere amânări așa că bieții oameni vor putea să aibă un prim verdict cel mai devreme în toamna anului 2025. Apoi sentința poate fi atacată, iar o soluție definitivă ar putea fi pusă pe masă abia în 2026, dacă nu chiar în 2027. ”Ne pierdem încrederea în justiție. Noi am fost păgubiți cu un zbor și acum suntem ținuți cu anii să ne facem dreptate? Cum să mai ai încredere în acest sistem de justiție?”, ne-a spus unul dintre pasagerii implicați în procesul cu Wizz Air. 

Cam toate procesele de pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca se lovesc de aceeași problemă, timpul exagerat de așteptare pentru înfăptuirea justiției. Magistrații spun că sunt prea multe procese pe rol și nu fac față volumului de muncă. Adevărul este că magistrații au stat două luni în grevă, ceea ce a adus dereglări serioase ale sistemului de justiție. La acest lucru se adaugă și faptul că 9 judecătoare au plecat în toamna anului trecut în concediu de maternitate fără a fi înlocuite. 

Vom reveni cu poziția Judecătoriei Cluj-Napoca față de aceste situații..

Dacă aveți cazuri în care procesul dvs este tergiversat, ne puteți scrie pe Whatsapp (0722804093).

Comentarii Facebook