Centura Valcele - Apahida s-a rupt! Seful Directiei de Drumuri Cluj, Ion Pantelimon, da explicatii de la 13.00 LIVE VIDEO

 

Un perete de sustinere de pe centura Valcele - Apahida a cedat, cel mai probabil in urma unei alunecari de teren. Directorul Directiei de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, va da explicatii de la ora 13.00.

 

Centura Valcele-Apahida a fost inaugurata cu mare tam-tam in data de 21 octombrie 2011, chiar de catre premierul Emil Boc. Clujenii au numit-o centura de diamant, avand in vedere costul urias, peste 110 de milioane de euro, sau centura de lut, din cauza solului instabil pe care aceasta a fost construita.

In ultimele zile, zidul din fier beton, care are rolul de a opri terenul sa nu o ia la vale, construit pe o lungime de mai bine de doi kilometri, s-a rupt pur si simplu. Placile uriase de beton, care opresc sute de tone de pamant, au fost mutate ca niste piese pe tabla de remi. Incet, dar sigur, peretele din beton se prabuseste in fiecare zi.

La fata locului, peisajul pare sinistru. Peretele din beton armat, denumit de specialisti, cortina de minipiloti, s-a prabusit pe cateva zeci de metri. Intr-un loc, in zona sectorului doi, un perete a fost mutat aproape doi metri, iar pamantul a inceput sa o ia la vale, spre soseaua de centura. In alte zone, imbinarile dintre dintre marginile acestor pereti sunt afectate grav, betonul turnat fiind spalat de apele care se scurg in zona. Fundatiile acestui zid din beton, gros de un metru, sunt si ele grav afectate. Betonul care a fost turnat peste armaturile din fier s-a prabusit, fapt ce va face ca in viitorul foarte apropiat zidul de protectie sa fie culcat la pamant de sutele de tone de pamant, care asteapta sa o ia la vale.

 

Citeste AICI detalii si vezi si imagini...


Comentarii Facebook