Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului s-a deschis la Cluj si ofera cursuri de instruire!


Universitatea Tehnica din Cluj Napoca inaugureaza vineri, 25 martie 2011, Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului in Domeniul Dezvoltarii Durabile, in Aula Domsa, de pe strada Constantin Daicoviciu.

Proiectul este realizat de catre Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca in parteneriat cu  Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Alba, Vitrina Felix Media, Asociatia  Femeilor de Afaceri AFA NV, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – 1903 Regiunea Nord-Vest si Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj. Finantarea este asigurata din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin acest program se doreste spijinirea celor care doresc sa initieze noi afaceri in domeniul dezvoltarii durabile, printr-un program ce urmareste formarea si dezvoltarea competentelor antreprenoriale si manageriale in domenii ca: gestiunea integrata a deseurilor, resurse energetice alternative, dezvoltarea "tehnologiilor curate" si a achizitiilor publice "verzi".

Centrul va promova noul concept de "universitate antreprenoriala"  si va oferit 7 programe de perfectionare postuniversitara de un semestru si 3 module de studii postuniversitare de specializare de lunga durata.

Cursurile vor fi sustinute de personalitati din mediul de afaceri si academic cu experienta in domeniul antreprenoriatului si al dezvoltarii durabile, absolventii urmand sa beneficieze de Certificate de absolvire, respectiv Diplome de absolvire eliberate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

"Ideea acestui centru a rezultat din studierea documentelor Uniunii Europene care fac referire la necesitatea dezvoltarii antreprenoriatului, cu precadere in invatamintul non-economic reprezinta un sprijin pentru orice persoana din viata cotidiana privata si publica si sporeste capacitatea acestora de a profita de oportunitati", a declarat managerul proiectului, prof. univ. dr. ing. Vasile Soporan.

Comentarii Facebook