Centrul istoric al Clujului „se prăbușește”! Un clujean a fost la un pas de tragedie, din cauza țiglelor căzute pe Bulevardul Eroilor-FOTO/VIDEO


Polițiștii clujeni au fost nevoiți să sesizeze Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență în urma unui incident petrecut chiar în centrul Clujului. Un bărbat a contactat poliția după ce era să fie rănit de țiglele ce cădeau de pe o clădire istorică, situată lângă BIserica Ortodoxă „Schimbarea la Față”. 

A fost o cădere de țiglă sesizată de cetățeni dispeceratului poliției locale. Noi ulterior am solicitat intervenția ISU pentru a îndepărta pericolul care mai există, nu cumva să mai rănească pe cineva. Bărbatul lângă care a căzut țigla a și sesizat problema, căci era să-l rănească”, a declarat Vig Zsolt, polițist local. 

De asemenea, polițistul a precizat că reprezentanții poliției locale au încercat să vorbească cu proprietarul, dar nu au reușit să-l contacteze telefonic.

eroilor 1.jpg

O bună parte din clădirile centrului istoric clujean au nevoie de o renovare. Acestea au fisuri în pereți, tencuială desprinsă, iar țiglele le cad „la prima adiere de vânt”.  Potrivit autorităților locale, totdeauna proprietarul sau proprietarii, dacă e un imobil comun, sunt obligați să își întrețină clădirea. 

Imobilele din centrul Clujului nu se prea bucură de investiții din partea Primăriei. Reparația clădirilor se lasă în sarcina proprietarilor, dar, din nefericire, autoritățile nu se grăbesc să amendeze proprietarii care lasă imobilele să degradeze. 


Comentarii Facebook