Miercuri 24 Aprilie

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” - un deceniu de funcționare și peste 5.800 de pacienți tratați


Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a aniversat miercuri, 9 noiembrie, 10 ani de la deschidere.

Susținerea acordată de Consiliul Județean Cluj Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a continuat prin recenta aprobare, în luna octombrie a.c., a punerii la dispoziția Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, tot în mod gratuit, a unui alt teren necesar în scopul extinderii așezământului.

În suprafață de 800 de metri, terenul se află în proprietatea forului administrativ județean. Astfel, prin construirea unei noi clădiri adiacente, capacitatea Centrului va crește cu 50%.

În cei zece ani trecuți de la înființare, în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca au fost internați nu mai puțin de 5.890 de pacienți. Media unui episod de îngrijire a fost de 17,8 zile, iar rata de utilizare a paturilor a fost una extrem de ridicată, de 87%.

În prezent, unitatea cuprinde 40 de paturi în regim de spitalizare continuă, farmacie cu circuit închis, un centru de zi, un paraclis și o sală de conferințe. Scopul Centrului este de a asigura asistență medicală, spirituală, psihologică şi socială pacienților cu boli cronice progresive, în special oncologice, în stadii avansate de evoluție.

Comentarii Facebook