Centru medical de permanenta pe Aleea Baita nr.9. Accesul este gratuit VIDEO


Un centru medical de permanenta a fost inaugurat pe Aleea Baita, nr. 9, in cartierul Gheorgheni. Accesul clujenilor se va face absolut gratuit 14 ore pe zi si full time in weekend si in timpul sarbatorilor legale.

”Orice persoana se poate adresa acestui centru indiferent daca are statutul de asigurat sau nu. Pacientul nu va fi intrebat si nu va trebui sa dovedeasca calitatea de asigurat. Patologia este de urgenta medie si usoara: cefalee, leziuni traumatice caznice, dureri toracice, o simptomatologie care permite pacientului sa se deplaseze singur sau adus de apartinator sau sa apeleze la 112, care in functie de starea pacientului il va directiona spre centrul de permanenta”, a declarat Dorina Duma, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj.

Este nevoie de un loc, de un astfel de centru, in care populatia sa gaseasca in permanenta un medic in sarbatorile legale si in weekend 24 de ore din 24, iar in timpul saptamanii timp de 14 ore pe zi. Finantarea centrelor de permanenta este de la bugetulde stat prin bugetul Ministerul Sanatatii. Medicii incheie contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si plata se face lunar”, a mai spus Dorina Duma.

Astfel un medic care va lucra la centrul de permanenta de pe Aleea Baita va castiga 12,8 lei pe ora de garda, plus inca 6,4 lei pentru alte cheltuieli. De asemenea, prin negociere, asistenta din cabinet va primi cel putin 8 lei pe ora.

In centrul de permanenta din cartierul Gheorgheni vor lucra sase medici de familie si sase asistente, care si-au unit cabinetele.

Coordonatorul centrului, doctor Calin Pop, a declarat ca ”in momentul de fata orice fel de urgenta, indiferent daca este usoara, medie sau grava se adreseaza serviciului de urgenta, care este supraaglomerat. Urgentele medii si usoare se pot adresa noua. In fiecare garda va fi un medic si o asistenta si in timpul serviciului vom fi aici pentru a primi pacientii”.

Un centru similar functioneaza la Mociu,care deserveste 7 comune.

Comentarii Facebook