Centru de dezvoltare a biotehnologiilor la USAMV Cluj-Napoca


Un nou centru de dezvoltare a biotehnologiilor va fi dezvoltat Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj, din fonduri europene.

valoarea proiectului este de 5.337.581 de lei, din care suma nerambursabila este de 3.175.340 de lei, iar durata proiectului va fi de un an.

Noul noul centru ar urma sa lucreze cercetatori in domeniul biomedicinei. "Activitatile proiectului se refera la achizitionarea unei infrastructuri adecvate (sediu), a echipamentelor si instalatiilor necesare acestui centru, si anume instalatie de microincapsulare, ecograf de inalta rezolutie pentru analiza ultrasonografica in vivo pe animale de experienta, cromatograf de lichide de inalta performanta cuplat cu spectrometru de masa pentru studii de metabolomica medicala", se arata intr-un comunicat al USAMV Cluj.
 
Pe baza infrastructurii create se va imbunatati performanta de cercetare aplicativa si dezvoltare de produse sau tehnologii din Centrul Proplanta. De asemenea, vor fi create locuri de munca pentru tineri specialisti din domenii interdisciplinare, vor fi dezvoltate colaborari internationale si nationale, prin proiecte ce stimuleaza inovatia in domeniul tehnologiilor biomedicale avansate.

Comentarii Facebook