Celebru medic englez: Asistentele din Romania nu stiu engleza si pun pacientii in pericol


Asistentele care vin Romania si Bulgaria pun in pericol viata pacientilor pentru ca nu stiu sa vorbeasca limba engleza, a atras atentia Lordul Winston, un celebru medic englez.

Acesta a precizat, in timpul unei sedinte a Camerei Lorzilor, ca asistentele care vin din cele doua tari au probleme de comunicare chiar si in limba lor de baza.

Lordul Winston este profesor in fertilitate la Colegiul Impreial din Londra si a avertizat ca aceste probleme de comunicare intre asistente si pacienti si asistente si medici sunt raspandite in tot sistemul national de sanatate din Anglia.
 
"Nu este normal ca medicii sa fie obligati sa lucreze cu acesti indivizi. Dar mai ales nu este corect fata de locuitorii acestei tari, care in momentul in care ajung intr-un spital trebuie sa stie ca sunt pe maini competente", a spus Lordul Wintson, potrivit Daily Mail.

Acesta a precizat ca medicii si asistentele din Europa de Est care nu vorbesc limba engleza si nu inteleg termenii medicali de baza. "Comunicarea intre pacient si personal este vitala. Riscam sa pierdem aceasta traditie britanica prin folosirea acestor asistente care nu vorbesc limba engleza", a mai spus Lordul Wintson.

Numarul asistentelor venite din Europa de Est s-a dublat dupa ce, din luna octombrie 2010, nu mai sunt verificate competentele lingvistice. In 5 luni, aproape 1.500 de asistente au ajuns in Anglia.

De asemenea, din cei 22.060 de doctori care lucreaza in Marea Britanie 1.862 si-au luat licenta in Romania si 722 in Bulgaria.

Comentarii Facebook