Ce trebuie să faceți în următoarele trei zile dacă vreți să urmați cursurile unui liceu vocațional sau bilingv. Atenție sa nu ratați înscrierile!

In perioada 2-5 iunie 2020 are loc inscrierea copiilor pentru probele vocationale si cele de verificare a cunostintelor de limba moderna, pentru elevii care vor sa urmeze un liceu vocational sau bilingv. Pentru ca in acest an s-a modificat procedura de sustinere a acestor probe, va prezentam ce trebuie sa faceti ca sa nu ratati inscrierea la aceste licee. 

Pentru elevii care doresc sa urmeze cursurile unui liceu bilingv (de ex. Liceul Gheorghe Sincai din Cluj, care are clase bilingv engleza)

1. Elevul solicita acum scolii la care urmat cursurile gimnaziale sa i se echivaleze mediile/certificatele lingvistice  la Limba engleza pentru clasele V-VIII. Aceste medii/certficate de competenta lingvistica se vor transforma intr-o nota care va fi inscrisa sub semnatura de scoala in anexa fisei de inscriere in anul scolar 2020-2021

2. anexa la fisa ramane la scoala si va fi folosita in perioada de inscriere la liceu 2-6 iulie. 

3. In perioada 2-6 iulie- elevii vor completa fisele de inscriere pentru admiterea la liceu, in ordinea preferintelor. Acestea vor fi introduse de scoala gimnaziala pe care a urmat-o elevul in calculator, insotita fiind de anexa la fisa de inscriere pe care este trecuta nota la proba de limba. Doar avand aceasta nota la proba de limba elevul va putea opta pentru clasele de bilingv!


Pentru elevii care doresc sa urmeze cursurile unui liceu care are clase bilingv in limbi pe care elevul nu le-a urmat in timpul gimnaziului si pentru care nu are o nota echivalenta pentru limba in care doreste sa studieze (dar atentie, cunoaste limba respectiva, de ex Italiana, portugheza, spaniola), acestia trebuie sa se adreseze liceului bilingv pe care vor sa il urmeze, pentru echivalarea/sustinerea probei. Fiecare liceu va stabili proba pe care elevul o va sustine.


In cazul probelor pentru liceele vocationale

In perioada 2-5 iunie, elevii trebuie sa se adreseze scolilor de arta, muzica, profil sportiv, pedagogic sau teologic pentru a indeplini exact cerintele legate de probele pe care acestia trebuie sa le sustina. Avand in vedere situatia actuala, decizia a fost ca aceste probe sa nu se mai sustina fizic, dar elevul va trebui sa trimita, fie o proba video, fie portofoliu scanat, fie dovezi care sa ateste ca a fost membru al unui club sportiv, in functie de liceul pentru care vrea sa opteze. Gasiti aici metodologia completa de admitere pentru aceste probe. Va rugam sa o cititi cu atentie si sa nu uitati ca inscrierile pentru aceste probe se sustin in aceste zile.

"Este foarte important ca elevii si parintii acestora sa se informeze corect si nu cumva sa rateze aceste inscrieri. Inscrierile au loc in perioada 2-5 iunie, iar metodologia este schimbata fata de anul trecut. Rugam parintii sa fie foarte atenti si sa nu rateze perioada de inscriere, deoarece ulterior elevul nu va putea fi repartizat la clasele pentru care sunt necesare probe suplimentare", a declarat Marinela Marc, inspector general ISJ Cluj


Comentarii Facebook