Vineri 19 August

Ce spunea zilele trecute Emil Boc despre traficul rutier de la Institutul Oncologic

 

Traficul rutier de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca poate în orice zi să ”sugrume” circulația în zona centrală a orașului. 

 

Dacă mașinile nu pot face dreapta de pe strada Republicii, spre strada Ion Creangă, unde este Insitututul Oncologic, în câteva secunde se blochează Piața Lucian Blaga și de acolo tot traficul dinspre Mănăștur.

 

Se resimte și orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. Jos nu se mai absoarbe traficul, dacă acolo de pe Republicii nu se absoarbe traficul pentru a merge la Oncologie, totul este blocat. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare. 

 

Am stabilit o chestiune, pe Pasteur când coborâm nu parcăm și pe dreapta și pe stânga pentru că nu mai poate trece nici măcar o mașină. Am stabilit că pe partea dreaptă se parchează și pe stânga nu. Blocajul era așa de mare că nu se mai putea circula.

 

Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată. Poate va avea 2 etaje, dar care va deservi zona și să ne fluidizeze traficul pentru toate clinicile universitare din zonă. Modelul va fi exact acela pe care îl avem cu UBB. Azi este licitație pentru 0parkingul de pe Hașdeu unde sunt minim 12 oferte depuse. Nu mai este prețul cel mai mic, ci un mixt de criterii. Legea îți dă acum posibilitatea să gândești caiete de sarcini care să iasă din carapacea aceea. Este adevărat că funcționarii sunt captivi la aplicarea prețului cel mai mic, pentru că e singurul element care îi scutește de întrebări de la alte discuții. Eu vreau să ne mai asigurăm că nu vor mai câștiga unii ca la Negoiu, ca la centrul DIM, ca la Liceul Mihai Eminescu. Vin oameni cu prețul cel mai mic, iau avansul de 30% prevăzut de lege, și apoi intră în faliment”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Un astfel de caz s-a întâmplat miercuri dimineața. Puteți citi AICI detalii.

Comentarii Facebook