Ce spune prefectul Clujului despre numărul record de cazuri din ultima zi: Evoluția este îngrijorătoare


În județul Cluj a fost înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, 104 persoane fiind depistate pozitiv.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că au mai fost depistate încă 24 de persoane pozitive la centrul de bătrâni de la Câțcău, ajungându-se la un total de 40 de cazuri.

Este prima dată când avem peste 100 de cazuri în județul Cluj. Avem un focar la Câțcău unde au fost depistate în cursul serii de marți încă 24 de persoane pozitive. Avem acolo un total de 40 de pozitivi, dintre care 32 sunt rezidenți, iar 8 sunt membri ai personalului”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

Toate persoanele vor fi testate la spitalele COVID din Cluj-Napoca. Persoanele asimptomatice sau care au simptome ușoare vor fi carantinate în cadrul centrului, iar cele care manifestă simptome medii sau grave vor fi internate în spital.

În ceea ce privește infrastructura medicală, autoritățile spun că mai sunt locuri, dar se gândesc și la înființarea unei noi secții.

Evoluția numărului de cazuri este îngrijorătoare. Vedem acest lucru și la nivel național, incidența cazurilor fiind mare în special în județele mari, așa cum este Clujul. În acest moment, din punct de vedere al infrastructurii medicale COVID, avem încă locuri la Spitalul de Recuperare; la Spitalul de Boli Infecțioase rulajul pacienților este continuu; la ATI, din cele 35 de locuri, în momentul de față avem disponibile 4. Desigur că ne gândim să suplimentăm numărul de locuri dacă va fi nevoie și în acest moment ne gândim să ne extindem la spitalul de Boli Infecțioase cu încă o secție, sau să deschidem o nouă secție ATI la un alt spital”, a mai declarat prefectul Clujului.

Comentarii Facebook