Ce spune prefectul Clujului despre carantinarea municipiului Cluj-Napoca: Vom analiza când se va impune


Clujul se numără printre județele cu cea mai mare rată a incidenței cazurilor de coronavirus din țară, în prezent GCS anunțând o incidență de 6,34.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, incidența cazurilor a ajuns la 7,49 cazuri/1.000 locuitori.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că se va monitoriza evoluția cazurilor în următoarele zile pentru a stabili dacă se impune carantinarea municipiului Cluj-Napoca.

Legat de posibilitatea carantinarii municipiului Cluj-Napoca, vedem evoluția cifrelor în următoarele zile, monitorizam zilnic toți indicatorii din analiza de risc realizată de DSP și vom analiza când se va impune, daca va fi cazul. In evaluarea pe care o facem, ținem cont de mai multi factori: Nr teste zilnice, Nr decese, Nr paturi ATI disponibile, capacitate medicala de răspuns. De asemenea, ținem cont de măsurile deja luate și de faptul că efectul acestora se poate observa intr o perioada mai lunga de timp, precum și de faptul că prin HG 935/2020 au fost impuse noi restricții. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu limităm la maxim deplasările și interacțiunea socială, daca nu respectam întocmai regulile sanitare, în ritmul actual de creștere, nu vom putea evita carantinarea, care este o măsură extremă. Noi ca autorități facem tot posibilul sa nu ajungem la carantină, dar avem nevoie de ajutorul cetățenilor, altfel efortul tuturor este în zadar”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Acesta a precizat că, faptul că alte județe au decis carantinarea municipiilor reședință nu reprezintă un factor de luat în calcul pentru situația Clujului.

Faptul că în alte județe se va propune carantina municipiilor reședință de județ nu are legătură cu Clujul. Nu după asta ne luam și nu avem ce compara”, a completat prefectul.

Comentarii Facebook