Ce spune Boc despre posibilitatea desfășurării festivalurilor din această vară la Cluj


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că e puțin probabil ca un festival de anvergura Untold sau Electric Castle să mai aibă loc la Cluj în acest an.

Acesta a precizat că, deși UNTOLD și Electric Castle nu au fost încă anulate, situația rămâne încă destul de incertă, cel puțin pânăîn 15 mai.

În ce ne priveşte depinde totul de cum va arăta, după 15 mai, situaţia epidemiologică. Suntem conştienţi că este un risc major pentru răspândirea virusului, de aceea e posibil ca aceste evenimente să nu se mai desfăşoare. UNTOLD şi Electric Castle nu au fost încă anulate, dar aşa cum am spus, totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în 15 mai”, a declarat Emil Boc, la Digi24. 

Edilul Clujului a mai spus că unele ţări precum Danemarca, Italia, Belgia sau Suedia au luat măsuri serioase pentru a sprijini financiar industria culuturală şi de diverstisment, având în vedere că acest sector se confruntă, în acest moment, cu pierderi de milioane de euro.

În cazul unor festivaluri din alte ţări s-a luat decizia amânarea lor pentru anul viitor, autorităţile dispunând ca biletele să poată fi reutilizate. În felul acesta, organizatorii nu trebuie să returneze/ramburseze biletele, pentru că ei sunt oricum afectaţi de pierderi semnificative şi trebuie găsite nişte măsuri pentru a fi sprijiniţi”, a comentat Boc.

E putin probabil să mai aibă loc un festival ca Untold, dar subliniez că autorităţile trebuie să vină cu măsuri ca formă de sprijn pentru această industrie care oferă locuri de muncă. Industria aceasta e o sursă importantă pentru PIB. Din fonduri europene se poate asigura sprijn pentru susţinerea acestui sector important”, a concluzionat primarul Clujului  


Comentarii Facebook