Ce s-a găsit în canalizarea din Florești - FOTO


Muncitorii Companiei de Apă Someș au lucrat duminică pentru a desfunda canalizarea din localitate. Ca de fiecare dată, s-a constatat că mulți oameni aruncă ceea ce nu trebuie în vasul de toaletă.

Cam asa arata cele scose din canalizarea din Floresti astazi, duminica, 14 aprilie 2019, de catre muncitorii de la Compania de Apa Somes SA. Evident, lucruri ce nu ar avea ce cauta in canalizare. In aceste conditii, de utilizare cu maxima nepasare (ca sa nu spun nesimtire) a canalizarii, da, vom avea dese refulari ale sistemului de canalizare. Si nu din cauza vreunei subdimensionari, ci, pur si simplu, a folosirii gresite a canalizarii. In canalizare se arunca hartie igienica si…atat. Nu servetele umede, nu pampersi, nu PET-uri, nu carpe, nu alte lucruri. Dar, se pare ca unii floresteni inteleg mai greu aceste aspecte elementare ale civilizatiei si bunului simț.


Civismul adevarat incepe la lucruri marunte, inclusiv la folosirea corecta a canalizarii. Gradul de civilizatie se masoara inclusiv in folosirea corecta a canalizarii. Civismul si civilizatia nu presupun cuantificarea numarului de postari pe Facebook si nici gradul de inteligenta ce razbate din parerologia de Facebook. Absolut, ele isi au locul lor, dar, intai, as prefera ca civismul si civilizatia sa presupuna o utilizare corecta a sistemului de canalizare. Sunt convins ca se poate!”, a precizat primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

Comentarii Facebook