Vaci donate din Irlanda pentru satenii din Rasca, judetul Cluj. Laptele de la animale va merge si la orfelinate VIDEO

 

Satenii din localitatea Rasca, judetul Cluj, au primit vacile, marti, 29 noiembrie, aduse cu avionul din Irlanda, in cadrul proiectului "Milk for orphans".

Vacile de rasa au fost aduse din Irlanda cu avionul la Timisoara, unde au stat circa o luna, iar apoi au fost daruite fermierilor romani. Programul isi propune sa asigure hrana pentru orfani, dar si pentru zeci de familii din judetul Rasca. Vacutele au fost daruite familiilor cu venituri modeste, care au multi copii, dar care si pot ingriji si hrani animalele.

Localinicii din Rasca vor trebui sa doneze primele femele de la animalele primite si o parte lapte, circa 300 de litri, orfelinatelor din judetul Cluj. Prelucrarea laptelui va fi facuta de "Asociatia Crescatorilor de Animale din Corusu", care a primit echipamente din partea Fundatiei Heifer Romania.

 

"In total vom aduce 140 de vaci, in acest proiect care se cheama 'Lapte pentru Orfani", 40 de animale vor ramane la un orfelinat de langa Oradea, 100 vor veni in comuna rasca. Am adus acum 42, iar anul viitor vom mai aduce 50 in aceasta localitate. Contractele semnate stipuleaza pasarea darului. Asta inseamna ca fiecare familie care porimeste azi o vaca va trebui sa dea mai departe altei familii prima juninca. Noi dam un microcredit viu si familiile dau mai departe. De asemenea, vor trebui sa doneze lapte pentru orfelinatele din Cluj", a declarat Ovidiu Spanu, reprezentata Heifer Romania.

 

Organizatia care a initiat acest proeict, Heifer International, se ocupa de mai bine de 65 de ani de proiecte umanitare in peste 120 de tari.

Comentarii Facebook