Miercuri 28 Septembrie

Ce explicație le-a dat autorităților tânărul care a incendiat ușa primăriei din Cluj-Napoca: „M-am săturat să achit taxe și impozite”


Sâmbăta trecută, 20 august, un tânăr de 27 de ani din Aghireșu a recurs la un gest nesăbuit: a incendiat poarta de acces de la Primăria municipiului Cluj-Napoca. Bărbatul riscă între doi și șapte ani închisoare pentru distrugere

Tânărul de 27 de ani care a incendiat sâmbăta trecută ușa Primăriei Cluj-Napoca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea Parchetului de pe lângă judecătoria Cluj-Napoca. 

Prin acţiunea de incendiere a uşii de acces în Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a scărilor din faţa clădirii şi a trotuarului, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, generând o stare de nesiguranţă şi frică persoanelor prezente, pietonii şi şoferii autovehiculelor care se aflau pe carosabil, fiind nevoiţi să ocolească zona în care s-au extins flăcările”, a transmis Parchetul de pe lângă judecătoria Cluj-Napoca.

Întrebat de ce a recurs la un astfel de gest care se putea încheia tragic, inculpatul a răspuns că fapta s-a premeditată a fost dusă până la capăt pentru că „s-a săturat să tot achite taxe și impozite”. 

Într-un final, după ce a fost identificat de autoritățile clujene, tânărul s-a ales cu dosar penal, iar în hotărârea de arestare se precizează faptul că omul nu are niciun respect față de autoritate, ori față de regulile de conviețuire socială. Mai mult, doreşte să iasă în evidenţă printr-un comportament ilicit, o formă de revoltă personală împotriva sistemului. Acesta nu este la prima întâlnire cu legea, în calitate de inculpat.  

Incendiatorul nu are un loc de muncă, adică nu plăteşte taxe din veniturile personale. Acesta nu este nici căsătorit, nu are o locuinţă stabilă şi este consumator de substanţe psihoactive, transmite Clujust

Comentarii Facebook