Ce bere preferă românii și cum le place să o bea



Potrivit unui studiu realizat recent de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), berea preferată a românilor este cea blondă, iar un procent de 27% dintre consumatorii de bere din România consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate.

De asemenea, studiul mai arată că pentru 30% dintre români consumul de bere împreună cu prietenii este un mijloc de relaxare şi de interacţiune socială foarte important.

Tendinţele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populaţia din mediul urban din România, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 64 de ani..

Potrivit celui mai recent studiu (SNA) FOCUS realizat de BRAT, 70% dintre bărbaţii români nu refuză o bere cu prietenii oricât de ocupaţi ar fi, 27% dintre aceştia consideră că a bea mai mult beri la rând este o dovadă de masculinitate, potrivit Mediafaxx.

În special femeile sunt cele care privesc consumul mai multor beri la rând ca pe o dovadă de masculinitate - 40% dintre respondenţii care sunt de acord cu această afirmaţie fiind femei. Mai mult de jumătate dintre respondenţi sunt căsătoriţi şi 36% provin din localităţi mici, de sub 50.000 de locuitori.

Totuși, în privința consumatorilor frecvenţi de bere cu alcool se detaşează bărbaţii, cu un procent de 79%. Femeile preferă berea fără alcool - 30% dintre românce o consumă cel puţin o dată pe săptămână.

Românii consumă mai puţină bere în cafenele, comparativ cu barurile sau discotecile. 32% dintre cei care merg regulat la cafenea consumă bere cu alcool şi 7% bere fără alcool cel puţin o dată pe săptămână. În cluburi şi în discoteci, 44% dintre români preferă berea cu alcool, respectiv 13% bere fără alcool, cel puţin o dată pe săptămână.

Dintre consumatorii de bere, 93% consumă bere blondă şi 15% consumă bere brună. Totodată, berea brună este în scădere cu aproximativ 25% faţă de acum opt ani, de la 20% la 15%. În ceea ce priveşte ambalajul, studiul BRAT reliefează că preferinţele românilor s-au schimbat: în prezent, sunt cu 50% mai mulţi consumatori de bere în doze de aluminiu comparativ cu 2006.

Comentarii Facebook