Ce a cumpărat acest turist american cu 10 lei într-un local din Cluj-Napoca: ”Atât de scumpă este România, de fapt” - VIDEO


Turistul american celebru pe TikTok, care cutreieră România, a ajuns într-un fast-food din Cluj-Napoca.

Cum se face că țin în mână o cană de ceai și 5 lei. Am comandat un ceai negru (Black Tea) și ea a înțeles Caffe Latte, care costă 15 lei. Apoi am zis: ”Nu. Am cerut black tea”. Ea mi-a dat înapoi 5 lei. Asta înseamnă că un ceai negru, în România, într-unul dintre cele mai scumpe orașe din țară, Cluj, la mall, într-un Starbucks, care nu e cel mai ieftin, costă 2 dolari, adică 10 lei.

Un Latte costă mai puțin de 3 dolari, adică 14,90 lei. Atât de scumpă este România, de fapt. Tocmai am verificat prețurile din SUA. Prețul unui ceai negru, chiar acum în America, la Starbucks, în centrul LA, e de 3 dolari și 50 de cenți. E aproape de două ori mai scump decât un ceai în România. Un Latte costă 6 dolari, ceea ce înseamnă aproape dublul prețului din România”, a povestit turistul american, într-o postare pe TikTok.

Turismul nu spune nimic despre salariile din Los Angeles. Acolo un angajat este plătit cu minim 15 dolari pe oră, adică circa 2500 de dolari pe lună, dar media este de 30 - 40 de dolari pe oră, ceea ce înseamnă aproape 6000 de dolari. În Cluj-Napoca salariul mediu este 4800 de lei, adică mai puțin de 1000 de dolari.  

”Mă ești prost? Mă ești nebun?!” - Cât costă un burger de vită la Cluj: Oare merită sau e fiță de Cluj? - FOTO

Recent, tânărul din Statele Unite ale Americii, a vizitat Alba Iulia.

România este o țară scumpă. 10 lei sau doi dolari. Atât am dat pe un ceai negru, niște miere și câțiva biscuiți vegani. Sunt în orașul numit Alba Iulia, capitala Marii Uniri a României. Aici s-au decis granițele României moderne, după primul război mondial. Doi dolari pentru ceai și biscuiți vegani. De ce nu m-am mutat în România mai devreme?”, spune tânărul.

Americanul iubește România și chiar s-a întrebat de ce nu s-a mutat mai devreme aici. 

Comentarii Facebook