CAZ SOCANT: 14 copii cu malformatii cardiace grave, externati fortat. Medicii spun ca nu au fonduri si recunosc ca ar putea muri!

 

Conducerea Clinicii II Pediatrie, din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, a fost nevoita sa externeze fortat 14 copii pentru ca nu au fonduri. Medicii recunosc ca unii dintre acesti copii ar putea muri.

14 copii sugari au fost diagnosticati cu malformatii cardiace, iar medicii au fost nevoiti sa-i externeze mai mult fortat, caci unitatea medicala este subfinantata.

In prezent, principalele centre de chirurgie cardiovasculara unde pot fi operati nou-nascutii cu astfel de probleme sunt Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures si Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Parintii disperati asteapta sa primeasca un raspuns de la clinicile din strainatate pentru programarea la o interventie pe cord. Spitalul din Tg. Mures unde erau trimisi pentru tratament chirurgical refuza toate cazurile de aproximativ doi ani, pentru ca sumele care sunt necesare pentru aceste operatii sunt prea mari.


"Parintii asteapta un raspuns de la clinici din alte tari pentru a fi programati la operatie. Tratamentul chirurgical este singura lor salvare. Bineinteles ca unii copii ajung la deces in steptarea acestei programari", a declarat conf. dr. Constantin Iordache, seful Clinicii II pediatrie din cadrul spitalului mentionat.

Salvarea unui bebalus din Roman diagnosticat cu o malformatie de cord la Spitalul de Copii Sf. Maria a fost Formularul E 112, cu ajutorul caruia, parintii au reusit sa obtina finantare de la statul roman si asa au reusit sa plece la Viena.

Vezi AICI cum se obtine formularul E 112.

Comentarii Facebook