Caz dramatic la Cluj! Copil cu leucemie stă singur în spital, după ce mama a făcut coronavirus


Un copil de cinci ani este internat la Clinica Pediatrie II cu leucemie și stă singur pentru că mama acestuia a făcut coronavirus în spital.

Acesta este un alt caz pentru care la nivel național nu au fost gândite protocoale, autoritățile fiind luate pe nepregătite, scrie Actual de Cluj.

Băiatul este singur în spital, dar este ajutat de câțiva voluntari, cadre medicale și alte mame internate alături de copiii lor.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului, Daniela Dreghiciu, a spus ieri că ”nu e chiar atât de mic copilul”, iar apoi a precizat că ”este posibil ca la Spitalul de Copii să fie internați și copii de 5 ani fără părinți”, într-un exces de compasiune și empatie.

Managerul Spitalului, Cornel Aldea, nu a comentat deloc situația.

Consiliul Județean Cluj, autoritatea care gestionează spitalul, a precizat că băiatul este asistat de doi asistenți medicali, de un infirmier, la care se adaugă și un asistent social care lucrează în spital. 

Știu despre caz, m-am interesat. E o situație tristă, fiindcă e vorba de un copil singur acolo, fără părinți și nu știu să fie ceva similar. Mama din câte am înțeles este bine, cu evoluție favorabilă, dar și după externare ea va sta două săptămâni în izolare. Nu știm acum unde”, a spus și prefectul Clujului, Mircea Abrudean,  potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook