Catolicii din Cluj sarbatoresc Invierea Domnului! La Biserica Sfantul Mihail a fost aprins un foc in fata locasului de cult FOTO


Zeci de credinciosi s-au adunat la Biserica romano-catolica "Sfantul Mihail", din Piata Unirii, pentru a sarbatori Invierea Domnului.

Conform traditiei, preotii si credinciosii au facut un foc in fata bisericii, iar de acolo lumina a fost dusa in lacasul de cult. Slujba de Inviere a inceput la dupa ora 20.00.


De asemenea, la mizul noptii credinciosii vor inconjura biserica de mai multe ori si vor intona cantece religoase. Vezi AICI imagini de la ceremonia din 2011.

 

Potrivit datelor recensamantului din 2002, in Romania erau peste un million de cetateni care s-au declarat romano-catolici.

Intre traditiile pe care catolicii le practica in ziua sarbatoririi Invierii Domnului este stropitul. La inceput, stropitul se facea cu apa, ulterior fiind folosit si parfumul.

Apa este simbolul purificarii inca din precrestinism si pentru ca ea provine din fantani, a aparut si obiceiul impodobitului cu oua a fantanilor din satele populate de nemti.

Credinciosii ortodocsi si cei romano-catolici sarbatoresc Pastele separat din 1054, de cand s-a produs Marea Schisma, adica separarea Bisercii Crestine Ortodoxe de cea Romano-Catolica.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Circa 1000 de credinciosi au participat sambata seara la slujba de Inviere de la Biserica "Sfantul Mihail".

Comentarii Facebook