Cât respectă legea șoferii clujeni? Mii de permise reținute și sute de accidente grave într-un an


Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj și-a prezentat, miercuri, bilanțul activității pentru anul 2018. Pe linia rutieră, oamenii legii clujeni au desfășurat câteva mii de acțiuni la nivelul județului, aplicând aproape 50.000 de sancțiuni. 

Astfel, în cursul anului 2018, poliţiştii rutieri au desfăşurat 3.365 de acţiuni şi au constatat 1.548 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice (cu 27 mai multe faţă de anul trecut). De asemenea, în urma acţiunilor, s-a impus aplicarea a peste 48.970 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării sau anulării 6.574 de permise de conducere şi retrase 2.010 de certificate de înmatriculare.

În perioada menționată, pe raza judeţului Cluj au fost înregistrate 394 de accidente grave de circulaţie (cu 29 mai puține față de anul trecut). Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

De asemenea, accidentele grave din 2018 au produs decesul a 67 de persoane.

Totodată, polițițtii clujeni anunță că în decursul anului trecut au fost reținute 74 de persoane pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere, iar alte 6 persoane au fost reținute de la începutul anului 2019. Dintre cei 6 șoferi reținuți în 2019, unul a fost arestat preventiv, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În ceea ce privește anul 2019, conducerea IPJ Cluj precizează că acțiunile se vor derula în conformitate cu priorităţile de acţiune naţionale prevăzute de actele normative în vigoare. 



Comentarii Facebook