Cât mai ține vremea caldă și când vin ploile. Vezi prognoza meteo pe următoarea lună


Meteorologii au publicat prognoza meteo până la începutul lunii noiembrie. Vremea caldă se menține și în următoarea perioadă, dar ar putea veni ploile.

A doua lună de toamnă aduce în țară vreme mai caldă decât e specific în această perioadă. Dacă septembrie a adus temperaturi extrem de joase, cu precipitații și ninsori la munte, primele zile din octombrie au fost călduroase și însorite.

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie se așteaptă ca și în următoarele săptămâni, vremea să se mențină caldă, însă ar putea apărea și precipitații. Vă prezentăm în continuare prognoza meteo pe o lună.

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și nordice.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în sud-vest.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.


Comentarii Facebook