Cât de greu e să fii gay în Cluj: Părinții m-au alungat de acasă. Un alt băiat a fost dus de părinți la exorcizare


Conform statisticilor oferite de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unu din trei români se simte foarte inconfortabil în preajma unui gay şi unu din doi români nu ar vrea să ia masa cu o persoană gay.

 

Statisticile la nivel naţional, informează că procentajul persoanelor cu alte orientări sexuale decât hetero, este de aproximativ 10%.

"Statisticile naţionale spun că la nivel naţional procentul ar fi undeva la 12% dar Clujul fiind un oraş cu mulţi studenţi, probabil că procentajul se ridică undeva la 12%. Avem site-uri de dating unde am văzut că sunt înscrişi 2400 de clujeni", a declarat Lucian Dunăreanu, directorul Festivalului Serile Filmului Gay, care începe luni, 12 noiembrie, la Cluj-Napoca .

Problema principală cu care se confruntă persoanele homosexuale, sunt acceptarea de către societate şi mai ales de către familie, a faptului că ei sunt altfel doar din punct de vedere al orientării sexuale şi nu cer nimic decât să fie respectaţi ca oameni.

"După ce părinţii mei au aflat, m-au dat afară din casă. Ne-am întâlnit după 11 ani", a mai adăugat Lucian.

În sprijinul altor persoane care au fost marginalizate de către societate, Lucian împreună cu alţi homosexuali au hotărât să iniţieze un club de spijin.

"De-a lungul timpului am cunoscut mulţi prieteni care au venit şi mi-au cerut sprijinul. La un moment dat la mine acasă era cantina săracilor şi locul unde dormeau cei daţi afară din casă", a mai adăugat Dunăreanu.

Au existat cazuri în care persoanele gay au fost duse chiar şi la preot pentru ”a-i scoate dracii”.

Am baiat a fost dus de părinţi la preot pentru a-i scoate dracii. Apoi băiatul i-a rugat pe părinţi să mă cheme să vorbesc eu cu ei”, a mai povestit Lucian.

Comentarii Facebook