”Cârtița” de la DNA Cluj mergea în vacanțe cu amanta. Banii veneau de la cei care erau serviți cu informații

 

Comisarul Valentin Tătar, supranumit ”cârtița” de la DNA Cluj, primea bani de la un om de afaceri în schimbul ajutorului oferit. 

 

Tătar a fost filat, după ce procurorii DNA Cluj s-au prins că acesta ar fi folosit de cei care erau cercetați în dosare de corupție pentru a obține informații din anchete. Anchetatorii au aflat că el mergea în vacanțe în Budapesta și Austria cu banii ”împrumutați” de la cei cercetați sau care aveau interese în acest anchete. 

 

Tătar a mers în vacanță cu amanta, la Budapesta, cu bani împrumutați de la omul de afaceri Ion Căpriță Neicuțescu, care a preluat spațiile comerciale folosite de societatea Michelangelo SRL, din Cluj Napoca, ai cărui patroni au fost arestați după ce au pus în vânzare zeci de tone de carne stricată”, precizează unele surse citate de Evz.ro.

 

În 19 martie 2014, ”Tătar a fost filat în timp ce a primit suma de 500 de lei de la concubina omului de afaceri Ion Căpriță Neicuțescu. Întâlnirea a avut loc într-o benzinărie din Cluj Napoca”.

 

În 20 martie, Valentin Tătar s-a urcat în mașină și a plecat spre Budapesta, alături de o femeie frumoasă, care însă nu era soția lui. Anchetatorii au stabilit că pe aceasta o cheamă Ioana și e traducător autorizat. Valentin Tătar a mărturisit că ”excursia la Budapesta a costat 1.500 de lei, bani care au fost achitați de el și a reprezentat un cadou pentru amantă”.

 

Valentin Tătar a spus că banii erau sub formă de împrumut, dar s-a stabilit că el primea bani de motorină, 200-300 de lei, sau 500 de euro - avans la canapeaua de 8.500 de lei.

 

El l-a ajutat pe Neicuțescu. DIICOT s-a interesat la DNA cum a cumpărat omul de afaceri magazinele firmei Michelangelo, implicată în răsunătorul caz al cărnii stricate. ”Când a aflat acest lucru, Tătar a fotografiat adresa DIICOT, iar pe urmă și-a sunat prietenul cu care a discutat amănunte legate de solicitările procurorilor DIICOT”, susțin anchetatorii.

 

Comisarul Tătar este rudă cu senatorul Alexadru Cordoș, căruia i-ar fi transmis informații din dosarul de corupție al președintelui suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Procurorii DNA și-au dorit ca în plasa corupției să cadă și liderii PSD Cluj, Remus Lăpușan și Ioan Oleleu, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece pe fir a intrat Tătar. În data de 24 ianuarie 2014, senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, s-a întâlnit cu finul său, nimeni altul decât Valentin Tătar. Cu această ocazie, Cordoș a aflat că DNA le ascultă telefoanele celor doi PSD-iști, informație pe care a transmis-o mai departe lui Ioan Oleleu”, se arată în dosar. 

Comentarii Facebook