Cartierul Iris: S-a încheiat licitația pentru modernizarea Pieței Liebknecht și a străzilor adiacente, investiție de peste 5 milioane de euro


Boc anunţă că va începe în curând modernizarea Pieței Liebknecht și a străzilor adiacente, o investiție de peste 5 milioane de euro în Cartierul Iris. 

S-a adjudecat licitația pentru proiectul denumit „Amenajarea unor legături pietonale între Piața Karl Liebknecht - Parcul Iris și străzile adiacente, în municipiul Cluj-Napoca” s-a încheiat. Câștigător a fost desemnat Asocierea S.C. Nord Conforest S.A.(lider) - S.C. NV Construct S.R.L cu oferta financiară de aproape 5 mil euro (25.079.584 lei cu TVA). Perioada de depunere a contestațiilor se încheie în 14 septembrie, după care putem proceda la semnarea contractului, dacă nu vor exista contestații.”, anunță Emil Boc. 

piata.jpeg

Zona vizată este situată în centrul cartierului Iris și are o suprafață de 23.160 mp. Intervenția acoperă Piața Karl Liebknecht și Parcul Iris, Parcul Liebknecht, strada Războieni, strada Puieților, strada Gheorghe Asachi, strada Spiru Haret, strada Postăvarul, strada Nicolae Românul, strada Iris. Modernizarea acestei zone cuprinde lărgirea trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete (str. Puieților, str. Gheorghe Asachi, str. Postăvarului, str. Nicolae Românul) și 90 locuri de parcare, instalarea a 10 stații de încărcare autovehicule electrice și 40 stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice. 

strada.jpeg

De asemenea, se plantează noi arbori pe lângă cei existenți, se instalează mobilier urban modern, iluminat public cu tehnologie LED și se înființează o nouă zonă de joacă și fitness.

Finanțarea este asigurată din bugetul local sau alte surse externe. Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027. Durata estimată de execuție a lucrărilor de la emiterea ordinului de începere este de 19 luni: 4 luni proiectare și 15 luni execuție.

Societatea civilă apreciază aceste proiecte de refațadizare urbană, dar critică lipsa marilor proiecte realizate, mai ales că primarul Emil Boc are 18 ani de când este primar al Clujului. De câțiva ani se lucrează la proiectele metroului, centurii metropolitane sau a trenului metropolitan, care sunt însă numai în fașă. 


Comentarii Facebook