Care sunt principalele cauze ale furturilor din mașini. Vezi ce sfaturi dau polițiștii clujeni



Furturile din autoturiusme sunt comise, în general, sub impulsul momentului, infractorii rofitând de neatenția șoferilor.

Conform polițiștilor, bunurile cel mai des sustrase sunt, de regulă, cele de volum mic și valoare mare, ușor vandabile, respectiv: aparatele G.P.S., telefoane mobile, aparate foto, camere video, dar la fel de ușor stârnesc interesul hoților și poşetele, genţile de orice tip, borsetele, ș.a.

Principala cauză care favorizează comiterea acestui tip de furt este ajutorul, evident nedorit, pe care păgubiții îl dau hoților.  Aici ne referim la neglijenţa părţilor vătămate care lasă la vedere în autoturisme bunuri tentante pentru infractori”, mai spun reprezentanții IPJ Cluj.

Iată ce sfaturi oferă polițiștii clujeni deținătorilor de autoturisme:

Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Fiind vizivile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;

Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.

Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;

Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri;

Sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt pot constitui o piedică în calea infractorilor. Folosind astfel de dispozitive, vă puteţi asigura o protecţie a autoturismelor şi veţi crea un obstacol în calea infractorilor. Aşadar, montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, sesizaţi POLIŢIA prin apelul unic de urgenţă 112!

Comentarii Facebook