Care este starea jandarmului lovit în cap de suporterii U Cluj și lăsat într-o baltă de sânge


Suporterul care a aruncat un scaun și l-a lovit în cap pe un jandarm este căutat de anchetatori. Cercetările sunt făcute de procurori. Între timp, jandarmul lovit este în stare bună. 

Pacientul, în vârstă de 45 de ani, adus de pe stadion unde îşi îndeplinea funcţia de jandarm, a fost diagnosticat la UPU cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă. După evaluare, stabilizare a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde este în observaţie pe Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj, Adela Golea.

Jandarmul a fost transferat luni, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. ”Reevaluarea CT nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariţia unor hematoame, care să necesite o intervenţie neuro-chirurgicală. Comisia interdisciplinară, formată din medici neurologi şi neurochirurgi, atât ai SCJU, dar şi medici de la Spitalul Militar şi medici de unitate ai Jandarmeriei, a hotărât transferul pacientului, pentru monitorizare, în Secţia de Neurologie a Spitalului Militar din Cluj-Napoca”, aumai spus cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca.

Agresorul nu a fost încă găsit, deși sunt imagini surprinse de Jandarmeria Cluj și de camerele de supraveghere de pe Cluj Arena. Cel vinovat va fi cercetat pentru ultraj și riscă pedeapsa cu închisoarea.

Incidentul din minutul 88 al meciului dintre U Cluj și FC Hermannstadt a adus aminte de faptele din 2008, când trei membri ai galeriei Universităţii au lovit cu o dală de beton şi cu picioarele un cameraman al Jandarmeriei, înaintea de meciul cu rivala de moarte a U Cluj, CFR.

Firul evenimentelor de la meciul de duminică

Un suporter a intrat pe teren aproape de finalul meciului, în minutul 88, iar fortele de ordine l-au prins, iar un bărbat care purta o vestă pe care scria organizator l-a lovit cu piciorul în cap. Suporterii U Cluj au coborat din peluza si au intrat pe teren pentru a-i lua aparare suporterului.

62115999_462230164573090_4483337006755086336_n.png

Jandarmii au intervenit atunci si i-au respins pe batausi spre tribuna, folosing gaze lacrimogene. Atunci, un jandarm a fost lovit in cap cu un scaun rupt și aruncat din peluză.

Jandarmul a cazut pe jos, dupa cum se vede si in imagini. Ambulanta a intervenit si acesta a fost dus la spital.

Analizând faza putem specula că forțele de ordine ale stadionului ar fi putut aplana conflictul, dacă suporterul nu era lovit și era evacuat în peluză.

De asemenea, au lipsit mediatorii de conflicte, oameni din partea clubului de care suporterii ascultă. Spre exemplu, pe Bulevardul Eroilor, unde s-au adunat suporterii înainte de meci, galeria a fost condusă de cunoscutul RJ, care a calmat spiritele și a purtat discuții cu jandarmii, în momentul în care suporterii au început să spargă sticle pe pietonală. RJ i-a calmat rapid și lucrurile au intrat în normal. 

Comentarii Facebook