Care este cel mai deștept elev din Cluj-Napoca. A primit Premiul de Excelenţă în Educaţie - FOTO

 

Un elev din clasa a XII-a de la Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca a primit Premiul de Excelenţă în Educaţie acordat celui mai bun elev din judeș.

 

Nechita Sebastian a reuşit în anul şcolar 2015-2016, ca elev în clasa a XII-a al Liceului de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca să obţină nu mai puţin de 4 premii naţionale şi internaţionale dintre care cea mai înaltă distincţie a fost Medalia de Bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică.

 

El a fost premiat, marți seara, în cadrul Galei Excelenţei Clujene 2016, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj.

 

La festivitate au participat personalități, dar evenimentul a fost dedicat celor 221 de elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare în anul şcolar 2015-2016.

 

Elevii au urcat rând pe rând pe scenă pentru a-şi ridica diplomele şi premiile în bani asigurate de Consiliul Judeţean Cluj – 30 de elevi care au obţinut premii internaţionale şi au activat în loturile naţionale, 44 de elevi cu premii I, 35 cu premii II, 39 de elevi cu premii III, 55 de elevi au obţinut anul trecut menţiuni şi 17 medalii. 

 

Premiul de Excelenţă în Educaţie se acordă în fiecare an celui mai merituos dintre elevi. Nechita Sebastian a reuşit în anul şcolar 2015-2016, ca elev în clasa a XII-a al Liceului de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca să obţină nu mai puţin de 4 premii naţionale şi internaţionale dintre care cea mai înaltă distincţie a fost Medalia de Bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică.

 

Într-un moment aparte, au fost premiaţi în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie şi cei 6 elevi clujeni care au reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenele naţionale din vara lui 2016, conform Ordinului de ministru cu nr. 5166 din 2016 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10. Premiile le-au fost înmânate elevilor de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Vuşcan, respectiv de inspectorul şcolar general, Valentin Claudiu Cuibus.  Cu media 10 la Evaluarea Naţională  au fost felicitaţi elevii Maria Moldovan şi Meda Cristina Titu  de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, respectiv Ionuţ Florin Bratu şi Ioana Venţel de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda,  iar cu media 10 la Bacalaureat au fost premiaţi Raul Bogdan Oltean, absolvent al Colegiului Naţional „George Bariţiu” şi Radu Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic ”Onisifor Ghibu”.

 

La eveniment au asistat ÎPS Mitropolitul Clujului Andrei, de prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, de rectorul USAMV, Cornel Cătoi, iar din partea Eparhiei de Cluj-Gherla de preotul Furtună Marius Grigore, consilier pe probleme de învățământ al PS episcop Florin Crihălmeanu. Partenerul evenimentului, Consiliul Județean Cluj a fost reprezentat de Marius Mânzat, vice-președintele CJ. 

 

În 5 octombrie 2016, odată cu celebrarea Zilei Educaţiei, vor fi premiați cei mai buni profesori, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, de la ora 17.00.

Comentarii Facebook