Captură URIAȘĂ a polițiștilor! Au confiscat kilograme de droguri și sute de mii de euro


Poliția Română și procurorii DIICOT au efectuat, în ultimele două săptămâni, 146 de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost indisponibilizate droguri, bani, în lei și în valută, echipamente IT, arme și țigări de contrabandă.

Astfel, conform IGPR, în perioada 1 – 14 iunie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au acționat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Pentru probarea activității infracționale a 232 de persoane, polițiștii și procurorii au organizat 51 de acțiuni operative. 91 de persoane au fost reținute sau arestate, iar una a fost plasată sub control judiciar.

În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate peste 2,6 kg. de amfetamină, doze de amfetamină, 706 comprimate de MDMA, peste 1,2 kg. de marijuana, 1.295 de comprimate de ecstasy, peste 6 kg. de canabis, 44 de plante de canabis, peste 1,7 kg de substanțe psihoactive.

Au fost ridicate 22 de cântare electronice și 11 grindere, folosite în activitatea de trafic de droguri, precum și doze de heroină, rezină de canabis, cocaină, LSD, masă vegetală și plicuri cu substanțe vegetală.

De asemenea, polițiștii au ridicat bani (845.110 lei, 163.435 de euro, 3.000 de euro falși, 290 USD, 55.720 de lire sterline), echipamente (10 laptopuri, o imprimantă, 2 tablete, un aparat foto, 2 camere video, 92 de telefoane mobile, 23 de cartele SIM și 25 de medii de stocare).

Au mai fost indisponibilizate 12 autoturisme, un autocamion, 4 arme, 85 de cartușe, o armă albă, 58.900 de țigarete și 750 de grame de aur.                             În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.

Comentarii Facebook