Duminica 26 Septembrie

Candidații de la toate universitățile de Medicină și Farmacie din țară dau examenul de admitere în aceeași zi


Rectorul MF "Carol Davila" din București, Viorel Jinga, a anunțat că în acest an candidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară - București, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova - vor da examenul de admitere în aceeași zi, respectiv duminică, 26 iulie.

Potrivit hotnews.ro, la toate universitățile de Medicină și Farmacie din țară admiterea se va da în aceeași zi, respectiv 26 iulie.

"Împreună cu toți rectorii Universităților de Medicină din țară, adică Iași, Târgu Mureș, Cluj, Craiova, Timișoara am stabilit data examenului 26 iulie, într-o duminică, astfel încât să fie și orașul mai liber. Posibil să fie la fel și la celelalte facultăți de medicină din universitățile care nu sunt doar de Medicină și Farmacie, adică Galați, Brașov, Sibiu, Arad. Dar la UMF-uri așa am stabilit, să încercăm să organizăm examen de admitere în 26 iulie", a mai spus Viorel Jinga.

El a precizat că înscrierile pentru examen se vor face online, după susținerea bacalaureatului.

La UMF Cluj s-a anunțat deja că admiterea va avea loc în 26 iulie. ”Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” organizează concurs de admitere pentru ciclul de licență, anul universitar 2020-2021, la următoarele programe de studiu în cadrul celor 3 facultăţi:

Facultatea de Medicină:

Medicină (cu durata studiilor de 6 ani) – 360 credite

Asistenţă Medicală Generală (cu durata studiilor de 4 ani) – 240 credite

Radiologie şi Imagistică (cu durata studiilor de 3 ani) -180 credite

Balneofiziokinetoterapie şi recuperare (durata studiilor de 3 ani) –180 credite

Facultatea de Medicină Dentară:

Medicină Dentară (cu durata studiilor de 6 ani) – 360 credite

Tehnică dentară (cu durata studiilor de 3 ani) – 180 credite

Facultatea de Farmacie:

Farmacie (cu durata studiilor de 5 ani) – 300 credite

Nutriţie şi Dietetică (cu durata studiilor de 3 ani) – 180 credite

Examenul de admitere în ciclul universitar de licență se va face prin metoda tradițională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică și de protecție a candidaților.

Înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licență vor avea loc pe platforma online a UMF “Iuliu Hațieganu”.

Condițiile de admitere pot fi consultate în Regulamentul de admitere, care face parte integrantă din Carta universității.

Probele de concurs se vor susţine din tematica şi bibliografia pentru examenul de admitere 2020”, precizează UMF Cluj.


Comentarii Facebook