Au cerut extirparea stomacului pentru a scapa de cancerul gastric

Doua surori din Anglia le-au cerut medicilor sa le extirpe stomacul, dupa ce au fost diagnosticate cu riscul de 80 % de a avea cancer gastric.

 

Ravindra Singh, in varsta de 29 de ani, si sora sa Meeta, de 25 de ani, sunt obligate sa consume doar cantitati extrem de reduse de alimente, dar medicii sustin ca vor putea duce o viata normala.

 

Amandoua fetele au mostenit o boala genetica care afecteaza doar 100 de familii din intreaga lume. Tatal lor, doi unchi, o bunica si un var in varsta de 20 de ani au murit pana acum din cauza cancerului gastric, asa ca tinerele au fost foarte speriate de destinul care le era rezervat.

 

Ravindra, cea mai mare dintre cele doua surori, care locuieste in Manchester, s-a decis in luna iunie sa isi extirpe stomacul ca o masura de precautie. Decizia s-a dovedit una inspirata deoarece testele facute inaintea operatiei au demonstrat ca ea prezenta deja un inceput de cancer gastric.

 

In urma cu doua zile, Meeta,  care studiaza psihologia crimei, a suferit o interventie similara la Spitalul St James din Leeds, cu toate ca analizele nu au aratat ca nu ar fi fost afectata de cancer.

 

Dupa operatie, ambele fete au trebuit sa faca adevarate eforturi pentru a-si schimba obiceiurile de alimentatie. Medicii sustin ca vor putea trai fara nici o probleme fara stomac, deoarece acesta este folosit pentru a stoca mancarea si nu pentru digestie.

 

Cu toate  acestea, deoarece nu pot manca decat foarte putin, cele doua fete vor pierde in scurt timp aproximativ 20 % din greutatea avuta inainte de operatie.

Comentarii Facebook