Câmpia Turzii și Feleacu trec în scenariul roșu


Județul Cluj a trecut, joi de pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, iar alte două localități au intrat în scenariul roșu.

Mai exact, este vorba despre municipiul Câmpia Turzii și Feleacu, iar măsuri suplimentare vor fi luate și pentru alte localități.

Noi vom extinde măsurile din Hotărârea de Guvern 156 și la celealte UAT-uri (unități administrativ teritoriale, n.r.) care au trecut pe pragul de 3 la mie, vorbim de municipiul Câmpia Turzii, de câteva comune. De asemenea, vom propune și două carantinări zonale în două comune unde rata incidenței este mai mare”, a spus într-o intervenție la Digi24 prefectul Clujului, Mircea Abrudan.

De asemena, prefectul a precizat că județul este pe primul loc după București în ceea ce privește numărul de teste procesate.

Avem azi 2700 de teste, ieri au fost 2900, e normal să găsim persoane pozitive cu cât testăm mai mult, asta ne da o imagine reală. Analizăm cu atenția situația și vedem în ce măsură mai putem interveni”, a adăugat Abrudean.


Comentarii Facebook