Miercuri 24 Aprilie

Campanie prin SMS pentru strângerea de fonduri necesare Centrului de Îngrijiri „Sf. Nectarie” din Cluj

 

Centrului de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca are nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrărilor şi dotării, şi în acest sens, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a iniţiat o campanie de strângere de fonduri prin SMS .

Pentru finalizarea proiectului şi dotarea cu lifturi şi aparatură medicală mai fi nevoie de circa 600.000 de lei, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” urmând să fie inaugurat în luna noiembrie, a spus Episcopul vicar PS Vasile Someşanul.

Persoanele care doresc să susţină centrul o pot face donând doi euro/ SMS în reţelele de telefonie mobilă. Pentru finalizarea lucrărilor la centru şi dotarea cu lifturi, aparatură medicală şi echipamente pentru bucătărie, spălătorie şi farmacie, ar mai fi nevoie de circa 600.000 de lei. Sperăm ca acest centru să fie inaugurat în 9 noiembrie, de ziua Sf. Nectarie”, a spus PS Vasile Someşanul.

Centrul oferă în mod gratuit asistenţă medicală şi spirituală bolnavilor de cancer în fază avansată.

Centrul va avea 20 de paturi, va cuprinde şi un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate. Aici îşi vor desfăşura activitatea medici oncologi, medici rezidenţi, asistente medicale şi infirmiere, dar şi trei preoţi. De asemenea, vor fi asigurate servicii pentru bolnavi din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, care ţin de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului”, a precizat PS Vasile Someşanul.

La conferinţa de luni a fost prezent şi Cristi Dulca antrenorul de la U Cluj care este ambasador al centrului Sf Nectarie. Dulca a zis că se va implica în susţinerea financiară a proiectului, dar şi morală, urmând să discute cu bolnavii de cancer şi să îi susţină moral ca unul care a învins această boală.

Lucrările la Centrul „Sf. Nectarie” au început în toamna anului 2009, costurile investiţiei depăşind până acum trei milioane de lei.

 

Comentarii Facebook