Campania ”Nepoți de Crăciun” a ajutat la Cluj 1.500 de bunici

 

În perioada 14-20 decembrie s-a desfășurat a 5-a ediție a proiectul ”Nepoți de Crăciun”.

 

Asociația ”Magic People” a avut ca obiectiv să strângă alimente pentru 1500 de bunici din centrele de zi din Cluj, însă cu ajutorul clujenilor, membrii asociației au reușit să facă 1623 de pachete, au fost la toate centrele unde și-au propus sa ajungă, ba mai mult, au fost și în locații pe care nu le aveau inițial în plan. 

 

Am avut parte de momente frumoase la fiecare centru, unde bunicuții ne așteptau colindând, ne-am bucurat să îi revedem și să putem să le ascultăm poveștile pe care poate nimeni nu stă să le mai asculte”, declară organizatorii proiectului, Asociația ”Magic People”. 

 

Cum a decurs această ediție Nepoți de Crăciun:

 

În 14 decembrie, în Polus Center, „nepoții” de la Asociația Magic People, au avut alături de ei  30 de voluntari care i-au ajutat, și îi informau pe trecatori ce înseamnă Nepoți de Crăciun, ce trebuie lumea să doneze și pentru cine. Clujenii inimoși au donat alimente de bază (ulei, faină, conserve, cozonac) și au facut poze la brad, poze pe care cei de la Ciorchin le-au printat pe loc pentru doritori, în schimbul unei donații.

 

La eveniment au avut loc și 2 concerte, unul susținut de către copiii de la Big Time Production, și unul de către bunicuții de la Centrul de zi pentru vârstnici numărul 1 Cluj, alături de Pavel Jarda și Adriana Berezovski.

 

În cea de-a 2-a zi, s-a început selectarea alimentelor alături de voluntari, și au reușit să facă 500 de pachete. 

 

Am incercat să facem pachetele la fel, pentru că, vă vine să credeți sau nu, bunicuții sunt la fel ca și copiii când vine vorba de cadouri… În cea de-a doua zi am avut parte și de implicarea celor de la Beard Brothers, care ne-au ajutat cu un spațiu de depozitare pentru primele pachete”, spun cei de la Asociația Magic People. 

 

Marți, 16 decembrie, au terminat toate pachetele. 1623 de pachete! Iar pentru că au facut mai mult decât și-au propus, ”nepoții” le-au dus pachete celor de la Misiunea Umanitară pentru Copiii Străzii și Oamenii Nevoiași Florești; celor de la proiectul O Masă Caldă și bunicilor de la Centrul de seniori - Casa Theodora.

 

În cea de-a 4-a zi, miercuri, Nepoții de Crăciun și-au umplut masinile și au pornit la centrele de pensionari din Cluj, astfel ajungând la:

 

- Clubul pensionarilor Mărăști, B-dul 21Dec.1989 nr.108

- Clubul penisionarilor Cinema Mărăști, Str. Aurel Vlaicu

- Clubul penisionarilor Gheorgheni, Carp Octavian

- Clubul penisionarilor Someșeni, Str.Traian Vuia, nr.41

- Centrul social de urgență, Str. Dragos Vodă nr. 36

 

Joi, 19 decembrie, au ajuns la restul centrelor din Cluj, reușind astfel să își atingă obiectivul, și anume: să fie nepoți pentru 1500 de bunici din centrele de zi din oraș!

 

- Clubul penisionarilor Zorilor, Str. L.Pasteur

- Clubul penisionarilor Mănăștur, Str. Arinilor, nr. 11

- Clubul penisionarilor Grigorescu, Str. Eremia Grigorescu. nr.132

- Centrul de zi pentru vârstnici nr. 1, Str. Horea nr. 57

- Clubul penisionarilor Gară, Str. Horea, nr. 108

 

Inițial, membrii Asociației Magic People și-au propus ca proiectul să dureze 5 zile și să meargă doar la centrele de zi pentru vârstnici din Cluj, însă au avut parte de o surpriză: ”Ne gândeam că proiectul Nepoți de Crăciun se va termina a 5-a zi, însă datorită tuturor celor care au donat, am avut mai multe pachete, și în a 6-a zi am reușit să ajungem și pe Valea Arieșului să facem câțiva oameni fericiți”.

 

Locurile de pe Valea Arieșului unde au dus pachete:

 

- Centrul Educațional Sfânta Varvara Baia de Arieș

- Căminul de Vârstnici din Baia de Arieș

- Mănăstirea din Lupșa

- la o familie care locuiește într-o casă dărăpănată de la o fostă barieră de cale ferată dintre Valea Lupșii și Muncel

- Mănăstirea din Muncel

 

După ce au terminat de împărțit pachetele cu alimente, Nepoții de Crăciun au organizat un concert de colinde, prin care bunicii de la Centrul de zi pentru vârstnici nr 1 din Cluj au dorit să le mulțumească tuturor celor care le-au făcut sărbătorile mai frumoase. Concertul a avut loc duminică, 21 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 16.

Comentarii Facebook