Campania „Hoții îți invadează intimitatea”, la Cluj! Polițiștii îi învață pe cetățeni cum să se ferească de furturile din locuințe


Polițiștii clujeni și din toată țara desfășoară în perioada decembrie 2019 – februarie 2020 Campania „Hoții îți invadează intimitatea”. 

Scopul campaniei este conştientizarea populației cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Interesul manifestat pentru infracțiunea de acest tip nu reprezintă o premieră din prisma intervențiilor preventive ale polițiștilor, cu fiecare ocazie, promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate în rândul comunității, precum și a factorilor care favorizează acestă infracțiune”, informează IPJ Cluj.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Biroul de Analiza şi Prevenirea a Criminalităţii au desfășurat o primă activitate din această campanie la data de 9 decembrie a.c., în Piața Unirii din municipiul Cluj-Napoca.

De această data, elementul de noutate al campaniei a fost realizat prin utilizarea unei tehnologii de realitate virtuală, respectiv folosirea unor ochelari care oferă utilizatorilor posibilitatea de a fi “martorii” unui furt din locuință, reușind să observe cu ușurință modul de acțiune al infractorilor, odată cu pătrunderea prin efracție a acestora intr-un imobil.             

În cadrul acestei activități, polițiștii clujeni au oferit membrilor comunității recomandări și materiale cu caracter informativ-preventive, în vederea reducerii riscurilor de a deveni victime ale hoților. 

Aşa cum vom face şi pe timpul derulării campaniei, recomandăm fiecărui cetăţean în parte:

Asigura-te că ai încuiat ușa, chiar și cand ești în casă;

Montează o încuietoare de calitate;

Montează un sistem de alarmă;

Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.”, mai transmit polițiștii clujeni.


Comentarii Facebook