Marti 24 Noiembrie

Călugărul clujean care a lăsat o enoriașă gravidă s-a retras din viața monahalăReprezentanții Arhiepiscopiei Clujului au anunțat că Vasile Irini, călugărul care a lăsat o enoriașă gravidă, și-a cerut ieșirea din viața monahală.

De asemenea, acceștia susțin că ”faptele semnalate de presă” au avut loc în afara mănăstirii.

În urmă cu câteva zile, mass media locală, prin Ziarul Clujean, făcea cunoscut opiniei publice cazul unui călugăr din obștea Mănăstirii Râșca Transilvană, surprins într-un context ce contravine moralei creștine și rigorilor vieții monahale.

Înainte ca presa să fi sesizat acest lucru, Vasile Irini, pe numele de monah Teofan, și-a solicitat în scris ieșirea din viața monahală. Vasile Irini nu mai poate rămâne în mănăstire, cerându-și ieșirea din monahism și revenirea în rândul mirenilor, neavând dreptul de a mai purta uniforma monahală. În conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice-disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, călugărul va fi deferit judecății consistoriului monahal eparhial.

Fostul monah nu a avut până acum niciun fel de abateri, iar faptele semnalate de presă s-au petrecut în afara mănăstirii. Cazul călugărului Teofan este unul izolat și nu se poate generaliza asupra întregului cin monahal”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Clujului

.

Comentarii Facebook