Calin Stoia i-ar fi dat lui Sorin Apostu 45.000 de euro cu titlu de mita Citeste comunicatul DNA


Calin Stoia, administratorul SC Brantner Veres SRL, i-ar fi dat primarului Sorin Apostu mita 45.000 de euro in perioada 2010 - 2011.

Stoia a fost arestat pentru 29 de zile de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de dare de mita, in forma continuata.

"In perioada 2010-2011, inculpatul Stoia Calin Mihai, in calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A., a remis inculpatului Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj Napoca, suma totala de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 euro, cu titlu de mita. Stoia Calin Mihai a dat aceasta suma de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin sa ii favorizeze firma in obtinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj Napoca si pentru ca acest contract sa se deruleze fara incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, intre Primaria Cluj Napoca si SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A. a fost incheiat contractul de salubrizare pentru o perioada de 8 ani.

Pentru a crea aparenta de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 lei a fost achiata cu titlu de plata a unor contracte de consultanta juridica incheiate fictiv intre firma beneficiara a contractului de salubrizare si Cabinetul de avocatura al invinuitei Apostu Monica Undina, sotia lui Apostu Sorin, in conditiile in care asistenta juridica aferenta acestor contracte este inexistenta", sustin procurorii DNA Cluj.

Calin Stoia a fost adus la DNA Cluj in 9 noiembrie, cand a fost retinut pe 24 de ore. In 11 noiembrie, in jurul orei 00.10, Calin Stoia a fost arestat pe 29 de zile, alaturi de primarul Sorin Apostu.

 

Stiri de Cluj a scris ca banii veneau prin firma Total Trading Company SRL din Cluj-Napoca,  controlata de Stoia prin societatii de tip offshore Oheocha Investment Limited din Cipru. Firma detinuta de Stoia este in actionarul SC Brantner Veres SRL. Vezi AICI dovada platii celor 45.000 de euro catre biroul de avocatura Monica Apostu.

 

In acest dosar mai sunt cercetate alte 7 persoane.

Comentarii Facebook