Calin Platon ramane in arest! Tribunalul Cluj a respins recursul la masura de arestare pe 29 de zile


Calin Platon ramane in arest, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Cluj au respins recursul inaintat de avocatii fostului prefect de Cluj la decizia magistratilor de la Judecatoria Cluj-Napoca, de arestare pe 29 de zile.

Aparatorii lui Platon au sustinut astazi in fata instantei ca fostul prefect nu reprezinta un pericol public si ca poate fi cercetat in stare de libertate, pentru ca cercetarile in acest caz sunt aproape finalizate. In plus, avocatii au mai sustinut ca masura arestarii preventive poate fi inlocuita cu cea de interdictie de parasire a localitatii.

"Au fost niste factori care m-au pus in imposibilitate de a observa la timp trecerea de pietoni si cele doua persoane. Doar in momentul in care am fost foarte aproape de trecerea de pietoni am observat pietonii si am franat, dar nu am mai putut sa-i ocolesc. Regret foarte mult acest accident", a declarat Calin Platon, in fata instantei. 

Fostul prefect a mai spus ca a fost orbit de lumina soarelui si nu a vazut persoanele care se aflau pe trecerea de pietoni. El a mai afirmat ca a vazut-o pe mama si pe bebelusul ei cu patru metri inainte de impact.

"In toata viata mea nu am avut nicio problema de natura penala si am detinut mai multe functii si demnitati si nu m-am sustras deloc anchetei penale. Mai mult, am fost alaturi de tatal baiatului decedat imediat dupa accident, la spital, acolo unde medicii au incercat sa salveze bebelusul. Am spus de la inceput si in fata presei ca ma supun cercetarii judecatoresti. Imediat dupa impact am oprit si m-am dus la victime pentru a le ajuta", s-a aparat Platon.

Avocatul fostului prefect a mai afirmat ca arestarea pe 29 de zile a clientului sau s-a facut mai mult pe fond emotional. "Judecatorul care a dispus arestarea a facut doar o evaluare emotionala a circumstantelor, in special datorita presiunii mass-media", a declarat Tiberiu Ban, aparatorul lui Platon.

Procurorii au afirmat ca fostul prefect trebuie tinut in arest pentru ca s-a urcat cu buna stiinta la volan, desi permisul ii era suspendat. Anchetatorii sustin ca viteza cu care acesta circula era de circa 60 de kilometri pe ora, mare tinand cont de vizibilitatea din acea zona.

"Din procesele verbale de constatare, semnate de inculpat, se arata ca trecerea de pietoni era foarte bine semnalizata, un indicator era amplasat la 17 metri fata de trecere, astfel ca avea timp sa reduca viteza", a aratat procurorul, in timpul pledoariei sale.

Calin Platon a accidentat vineri, in jurul orei 19.00, pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu, o mama si un bebelus de trei luni, care se afla intr-un carurior. Baietelul a murit dupa doua zile, din cauza ranilor la cap suferite.

Calin Platon a fost arestat pe 29 de zile de judecatori si este acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala grava si conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu permisul suspendat.

Comentarii Facebook