Calculatoare GRATUITE pentru elevi și studenți? Vezi aici despre ce este vorba


Ministrul Societății Informaționale, Dan Nica, prezent la adunarea generală a Consiliului Naţional al Elevilor de la Galați, și-a exprimat dorința de a iniția un proiect prin care elevii și studenții fără posibilități materiale să primescă gratuit câte un calculator de mici dimensiuni.

Nica a precizat că este vorba despre computerul Raspberry Pi, un gadget inventat de profesorii de la Cambridge, care costă doar 35 de dolari. Ministrul a mai spus că momentat așteaptă un răspuns din partea acestora pentru demararea unui astfel de program.

Anul trecut, Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit şi eu cu mai mulţi de la o fundaţie să facem şi la noi acest experiment. În Galaţi, cu certitudine vom avea un astfel de experiment, ca să vedem care e gradul de interes al elevilor, le-am cerut celor care sunt în Consiliul Naţional al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes, ca să vedem dacă e cazul să intervenim şi la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect, care poate fi finanţat şi cu fonduri europene”, a explicat ministrul, conform Realitatea.net.

Nica a mai adăugat cu acest calculator permite dezvoltarea de programe, de jocuri, poate fi conectat la televizor și rulează sistemul de operare Linux.

Comentarii Facebook