Marti 6 Decembrie

Câinii antrenați să detecteze COVID-ul vor fi trimiși și pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca


După ce au depistat persoane cu COVID-19 la intrarea în țară pe Aeroportul Internațional Sibiu, câinii dresați să miroasă coronavirusul vor fi trimiși și pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, conform deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, continuarea proiectului pilot de detectare a coronavirusului cu ajutorul câinilor dresați la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea”, la Aeroportul Internațional Sibiu.

Proiectul a fost, astfel, prelungit cu încă 60 de zile, începând cu 13 septembrie.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Câini dresați pentru depistarea COVID-ului, pe Aeroportul din Cluj

Persoanele indicate de echipele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent în Aeroport. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

De asemenea, începând cu data de 13 septembrie, s-a aprobat derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, din cadrul Poliției Române.

În această perioadă, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine, iar cele indicate de câini ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu un test rapid, asigurat de DSP Cluj.


Comentarii Facebook