Cainele impuscat de un politist in cartierul Iris, "ciuruit" cu 7 proiectile


Cainele impuscat vineri, 2 martie, pe strada Odobesti din cartierul Iris, de comisarul de politie Matei Basarab avea in corp 7 proiectile, arata necropsia facuta de medicii veterinari.

"A fost facuta examinarea cadavrului, dupa ce am efectuat niste investigatii care au pus in evidenta prezenta in corp a unor proiectile, circa sapte. Din informatiile pe care le-am obtinut, medicul examinator a reusit sa extraga trei gloante, printre care si cel care a cauzat moartea, care a lovit coloana vertebrala si a intrat in canalul medular. Cred ca proiectilele au fost ridicate de domnii de la arme si munitii", a declarat Radu Tarmure, reprezentantul unei asociatii care lupta pentru protectia animalelor.

Tarmure a mai spus ca asteapta "redactarea buletinul de analiza, care va arata in termeni clari care a fost cauza mortii acestui caine. S-a tras asupra lui cu o arma cu aer comprimat, care face putin zgomot. Asa se explica de ce nimeni nu a auzit cand domnul Basarab a tras de mai multe ori asupra animalului din curtea vecina. Din informatiile neoficiale, domnul Basarab detine o asemenea arma, care are o repetitie foarte buna si poate sa trimita pana la 10 proiectile in cateva secunde".

 

INCREDIBIL: Clujean amendat cu 100 de lei pentru ca ii latra cainele VIDEO

 

Radu Tarmure a tinut sa specifice faptul ca animalul impuscat de comisarul de politie in rezerva, Matei Basarab, nu era un maidanez, ci era tinut in curte. "Familia Boanca, proprietarul animalului, mai are un caine si acum se tem ca nu cumva si acesta sa fie impuscat", a mai adaugat Tarmure.

Potrivit acestuia, politistii au ridicat din casa comisarului Matei Basarad o arma, dar "se banuieste ca dansul detine mai multe arme. In casa s-ar fi gasit o cantitate mai mare de munitie, decat cea pe care avea dreptul sa o detina".

Reprezentantii IPJ Cluj au precizat ca ancheta este in derulare.

 

Caine impuscat pe strada Odobesti, langa Real, de un fost comisar de politie VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook