Duminica 28 Aprilie

Bucură-te de vară și de evenimente în Iulius Parc: filmul „A Man Called Otto” și maraton de vâslit în sprijinul persoanelor cu dizabilități, pe lac


Iulius Parc va găzdui duminică, 9 iulie, în premieră națională proiectul „Spre normalitate, în caiace adaptate”. Evenimentul este o inițiativă a Caiac SMile și are ca scop strângerea de fonduri pentru accesibilizarea lacului Gheorgheni și adaptarea acestuia la nevoile persoanelor cu dizabilități. Vino să vâslești alături de reprezentanții asociației și Gașca Zurli, în cadrul unui maraton de 12 ore! Mai mult decât atât, tot weekendul poți savura delicii mediteraneene, iar vineri, de la ora 21.30, vei râde și vei plânge la filmul „A Man Called Otto”.

Duminică, 9 iulie, în Iulius Parc se dă startul primului eveniment din proiectul „Spre normalitate, în caiace adaptate”, proiect prin care Asociația Caiac SMile își propune, în premieră în România, să accesibilizeze lacurile pentru persoane cu dizabilități. Timp de 12 ore, începând de la 10.00 dimineața, Caiac SMile îi cheamă pe clujeni să dea o vâslă de ajutor și să strângă kilometri din caiac. Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi folosite pentru dotarea, în premieră în România, a unui lac (Gheorgheni din Cluj-Napoca) cu ponton special pentru persoanele cu dizabilități, caiace adaptate, sistem de boxe plutitoare care emit sunete speciale pentru nevăzători, vâsle, padele și veste de salvare corespunzătoare.

Spre normalitate, în caiace adaptate_Iulius Parc.png

Invitați speciali sunt Gașca Zurli și Mirela Retegan, care vor susține un spectacol în deschiderea maratonului. „Clujenii iubesc să vâslească din caiac, am văzut asta la toate evenimentele la care am participat. Noi le propunem acum să fie eroi pentru semenii noștri care au diferite dizabilități. Pe 9 iulie, fiecare poate ajuta la accesibilizarea lacului Gheorgheni, doar vâslind pe lac. Vor avea cea mai veselă și iubită galerie din România: Gașca Zurli!”, spune Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Inițiatorii proiectului și-au propus accesibilizarea a cel puțin 10 lacuri din România pentru persoanele cu dizabilități, în special locomotorii. Practicarea activităților sportive poate fi atât metodă, cât și mijloc de diminuare a consecințelor negative pe care deficiența le are asupra dezvoltării personalității.

De asemenea, vinerea aceasta, pe ecranul din Iulius Parc va rula filmul „A Man Called Otto”, ce îl are în rol principal pe Tom Hanks. De la ora 21.30, vei afla cum începe și cum continuă legătura dintre un bătrân retras și o tânără plină de energie și vei trece printr-un carusel de emoții. Evenimentul este susținut de ATP Motors, Wonderland Cluj Resort și Radio Impuls, iar intrarea este liberă. Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, dar actualizările vor fi comunicate pe pagina de Facebook Iulius Mall Cluj.

Pauzele de masă sunt asigurate de bucătarii prezenți la Festivalul Mediteraneean, astfel că poți savura fructe de mare, deserturi turcești și multe bunătăți sănătoase.

Comentarii Facebook