Braconieri filmați pe râul Iara, de Banditul Munților, un pescar care semnalează nereguli: Avem legi, dar nu se aplică - VIDEO


Banditul Munților, un pescar care realizează materiale pe râurile de munte din Cluj și prezintă neregulile, a filmat doi braconieri pe râul Iara.

Am făcut din nou o partida de pescuit la păstrăv, pe râul ”Iara”, pe porțiunea de râu dintre localitățile BĂISOARA - IARA... Din cauza braconierilor, am renunțat la pescuit! Nesimțirea și bunul simt este la nivel înalt!”, a relatat Banditul Munților.

Acesta a filmat doi bărbați care mergeau pe râu cu un minciog mare, se opreau la bulboane și scoteau păstrăvii care așteptau acolo eventuala pradă. Acest lucru este braconaj și se pedepsește. 

Doi braconieri hotărâți pot distrige lejer un râu de munte într-un sezon. Te mai miri de ce nu avem pește în România? Păi cum să avem, dacă nu avem respect pentru natură, bun simț! La cât sunt de inculți oamenii degeaba le spui ”Măi, nu mai arunca la gunoaie în râu!”, pentru că vor spune că aruncă dacă nu îl vede nimeni. Degeaba le spui să ia numai 10 pești cu dimensiunea legală, pentru că el îi ia pe toți 50, chiar și mai mici și îi pune la borcan. Mentalitatea omului în România este redusă. Avem legi, dar nu le aplică nimeni”, a mai spus Banditul Munților.

Cei doi braconeri riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei, pentru capturarea de pești cu unelte de plasă pe râurile de munte. 

De asemenea, este contravenție și se sancționează cu amendă între 600 de lei și 1000 de lei, dacă se rețin mai mulți de 10 pești peste dimensiunea legală. Banditul Munților este convins că cei doi braconieri au avut capturi mari. 

Banditul Munților îi suspenctează că nu aveau permis, iar aici amenda este cuprinsă între 300 și 600 de lei. 

--------------------

UPDATE

În urma apariției imaginilor în spațiul public, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul Secției Rurale Poliție Turda au demarat verificări,  persoanele în cauză fiind identificate, urmând a fi luate masurile legale, conform prevederilor OUG 23/2008.

Comentarii Facebook