Braconier prins de polițiștii clujeni. Oamenii legii l-au găsit pe fondul de vânătoare


Polițiștii clujeni au depisat, marți, un bărbat acuzat de săvârșirea infracțiunii de braconaj.

La data de 27.09.2016, polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de braconaj”, informează IPJ Cluj.

Astfel, la data menționată, pe timp de noapte, un bărbat, de 37 de ani, din comuna Chiuiești, a fost surprins pe fondul de vânătoare Strâmbu, de pe raza satului Măgoaja, având asupra sa o armă de vânătoare, de către paznicul fondului cinegetic.

Polițiștii sesizați cu aceste aspecte, s-au deplasat la fața locului, iar în urma controlului autovehiculului persoanei în cauză au găsit o armă de vânătoare, un cartuş cu alice de 3,5 mm, două lanterne şi acumulatorii aferenți.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul era posesor de permis de armă, însă nu avea asupra sa autorizaţie de vânătoare și nu era membru de vânătoare al fondului cinegetic.

Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic (Legea nr. 407/2006).

Comentarii Facebook