Bolnavii de hepatita B sau C discuta deschis maine cu medicii specializati din Cluj-Napoca

 

Bolnavii de hepatita B sau C sunt asteptati maine, 30 martie, la o discutie deschisa cu medici de specialitate. Evenimentul va avea loc intre orele 14:00-19:00, la Vila Diakonia, strada Ponorului, nr.1.

Evenimentul este dedicat transilvanenilor, care "vor afla care sunt criteriile de pensionare la persoanele cu aceste boli cronice, ce tratament trebuie sa urmeze, care este evolutia hepatitelor cronice virale, dar si ce trebuie sa faca pentru ca acestea sa fie descoperite la timp", a spus

Pana in acest moment numarul celor care au hepatita A a crescut cu 79 de cazuri, iar hepatita B a inregistrat 337 de cazuri noi la Cluj-Napoca.

"Spalatul pe maini este un lucru pe care multi dintre noi il evita din din lene de cele mai multe ori, insa este poate unul dintre cei mai importanti factori care declanseaza aceste boli. De asemenea, spalarea paharelor este importanta, chiar daca ele nu au fost folosite de mult timp", a spus in cadrul conferintei, prof. dr. Vasile Andreica, sef sectie Clinica Medicala III.

Scopul intalnirii de maine este acela de a le oferi posibilitatea bolnavilor sa puna orice fel de intrebari cu provire la boala pe care o au.

La nivel national exista aproximativ 2.000.000 de persoane diagnosticate cu hepatita B sau C.

 

Numarul celor care participa maine la actiunea de informare de la Vila Diakonia este in jur de aproximativ 300 de persoane, iar taxa de participare: pentru cadrele medicale 15 RON, iar pentru non-membri - 30 de RON, bani in care sunt incluse mesele. 


Printre cei prezenti la conferita s-au numarat Dr. Dorina Duma – Director DSP Cluj, Stelian Marginean – Presedintele APAH - Filiala Cluj, Emilia Groza – Director General CAS Cluj, Prof. dr. Vasile Andreica - sef sectie Clinica Medicala III.

 

Intrati AICI pentru mai multe informatii.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook