Boc: ”Vom amplasa plăcuțe multilingve la intrare în oraș”- Cum vor arăta acestea

 

Primarul Emil Boc a anunțat că la intrările în oraș vor fi amplasate indicatoare multilingve care să cuprindă toate numele pe care le-a purtat orașul de-a lungul timpului.

 

Primarul a solicitat o opinie din partea UBB Cluj / Facultatea de Istorie și Filosofie pentru a putea lua o decizie în privința denumirilor orașului, denumiri care ar trebui trecute pe indicatoare. 

 

Pe indicator va apărea denumirea istorică a Clujului, dar și denumirile în limba română, maghiară și germană. ”Această formulă sublinează dimensiunea istorică a orașului nostru, din antichitate până în prezent, precum și caracterul multicultural și european al municipiului nostru. Soluția propusă de Primăria reflectă o realitate istorică validată științific și, nu în ultimul rând, este o soluție care își propune în continuare să unească și nu să dezbine comunitatea clujeană. Este o soluție europeană a timpului prezent”, a precizat primarul Emil Boc.

 

La intrările în Cluj-Napoca vor fi amplasate panourile standard prevăzute de lege. Vom avea prima tablă care reflectă denumirea administrativă și cea de-a doua tablă care reflectă dimensiunea istorică a municipiului Cluj-Napoca”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Consiliul Cluj-Napoca a avizat acum 2 ani o serie de totemuri care trebuiau amplasate la intrările în oraș. Primarul spune că acel proiect nu a putut fi dus până la capăt pentru că aceste totemuri erau de mari dimensiuni.

 

Totemurile ar fi avut o dimensiune de 6 metri lungime pe 12 metri lățime, adică 72 de mp, pentru care ar fi trebuit să fie făcute exproprieri, deoarece Primăria Cluj-Napoca nu deține terenuri la intrare în oraș.

 

Decizia de montare a indicatoarelor multilingve ar putea fi amplasate în circa o lună sau o lună și jumătate. Prin această măsură, Primăria Cluj-Napoca nu va mai ataca sentința Tribunalului Cluj, care obliga municipalitatea să amplaseze plăcuțe multilingve la intrarea în oraș.

 

Comentarii Facebook